بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۰۱۳۲
در سطح جهانی، هوش مصنوعی به عنوان بخشی از «جنبش برابری فناوری» که بر کشف سناریوهای متنوع کاربران متمرکز است، در حال دسترسی‌پذیرتر شدن و گسترش به مناطق روستایی است.
چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۶

کشاورزی با هوش مصنوعی (AI) ممکن است مفهومی آینده‌نگر به نظر برسد، اما به سرعت در چین به واقعیت تبدیل می‌شود. استفاده از هوش مصنوعی به مناطق روستایی گسترش یافته است، جایی که کشاورزان جوان و آشنا به فناوری از آن به عنوان ابزاری برای افزایش کارایی و بهره‌وری کشاورزی استفاده می‌کنند.
از زمان راه‌اندازی چت جی پی تی در اواخر سال ۲۰۲۲، هوش مصنوعی (AI) در قالب مدل‌های زبانی بزرگ، کاربران را در سراسر جهان مجذوب خود کرده است. در چین، پس از انتشار دیپ سیک جنبش گسترده برابری هوش مصنوعی شکل گرفته است. غول‌های بزرگ فناوری دیپ سیک را در محصولات خود ادغام کرده‌اند و پایگاه کاربر فعال ماهانه آن را به صدها میلیون نفر رسانده‌اند. این موج گسترش هوش مصنوعی دیگر محدود به روشنفکران شهری، کارگران یقه سفید و دانشجویان نیست. حتی در بسیاری از روستاهای دورافتاده، تبلیغات دیواری هوش مصنوعی قابل دیدن هستند.
انقلاب کشاورزی جدید
طی دهه اخیر کشاورزان چینی شروع به آزمایش ابزار جدید کشاورزی هوش مصنوعی کرده‌اند. آنها از آن برای پرسیدن سوالات عملی مربوط به کشاورزی و دامداری استفاده می‌کنند – سوالاتی در مورد مراقبت پس از زایمان خوک‌های ماده، شناسایی آفات و بیماری‌ها، اینکه کدام محصولات بیشتر محصول می‌دهند و چگونه نسبت‌های کود را درک کنند و ...
در گذشته بعید به نظر می‌رسید که کشاورزان ارتباطی با هوش مصنوعی داشته باشند. با این حال در سال‌های اخیر، تعداد جوانانی که به زادگاه خود بازمی‌گردند، افزایش یافته است. این افراد عموماً تحصیلات متوسطه یا عالی دارند و با عملکردهای گوشی‌های هوشمند آشنا هستند و این امر جامعه روستایی چین را قادر می‌سازد تا اولین گروه از کاربران را برای استفاده از ابزارهای کشاورزی هوش مصنوعی پرورش دهند. تا زمانی که هوش مصنوعی بتواند نتایج واقعی ارائه دهد و مشکلات واقعی را حل کند، می‌توان گسترش آن را در سراسر چین پیش‌بینی کرد و این کاربران به گره‌های کلیدی در انتشار مدل‌های زبانی بزرگ تبدیل خواهند شد.
از منظر تاریخی، ادغام هوش مصنوعی در مناطق روستایی این پتانسیل را دارد که به جهش بزرگ دیگری در بهره‌وری و انقلاب کشاورزی تبدیل شود

از منظر تاریخی، ادغام هوش مصنوعی در مناطق روستایی این پتانسیل را دارد که به جهش بزرگ دیگری در بهره‌وری و انقلاب کشاورزی تبدیل شود – جهشی که از تمام انقلاب‌های کشاورزی قبلی در تاریخ پیشی بگیرد. با پیشرفت‌های تکنولوژیکی، روش‌های کشاورزی به طور قابل توجهی بهبود یافته و به تدریج به مکانیزاسیون تبدیل شده‌اند. به عنوان مثال در سال ۱۷۰۱، اختراع دستگاه بذرکار، راندمان کاشت را بهبود بخشید. در قرن نوزدهم، موتورهای کششی با نیروی بخار برای به حرکت درآوردن خرمن‌کوب‌های غلات معرفی شدند و در اوایل قرن بیستم، تراکتورهای بنزینی امکان شخم زدن سریع‌تر را فراهم کردند.
در دهه ۱۹۸۰، کشاورزی جهانی وارد دوران «کشاورزی دقیق» شد، که شامل تنظیم کوددهی بر اساس ویژگی‌ها و تنوع خاک در قطعات مختلف برای دستیابی به عملکرد بهینه محصول است که مستلزم جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها است. در دهه ۱۹۹۰، با اختراع مانیتورهای دیجیتال عملکرد محصول و افزایش استفاده از سیستم‌های موقعیت‌یابی جهانی (GPS) مبتنی بر ماهواره، فناوری کشاورزی دستخوش انقلاب دیگری شد. داده‌های نظارت بر عملکرد با نقشه‌برداری جی پی اس ترکیب شدند تا نقشه‌های عملکرد ایجاد کنند و بینش‌های بلادرنگ در مورد صفات و کیفیت محصول در طول برداشت ارائه دهند. جی پی اس همچنین پیشرفت بزرگ دیگری را در فناوری کشاورزی امکان‌پذیر کرد: اتوماسیون مانند استفاده از تراکتورهای خودران.
کشاورزی هوشمند با هوش مصنوعی
امروزه کاربرد روستایی هوش مصنوعی در سطح پایه، کشاورزان را قادر ساخته است تا از طریق نرم‌افزار هوش مصنوعی به جستجوی اطلاعات بپردازند. قابلیت‌های هوش مصنوعی در تجزیه و تحلیل، خلاصه‌سازی و مقایسه می‌تواند دانش ساده و کاربردی در کشاورزی و دامداری را در اختیار کشاورزان قرار دهد و آنها را در مدیریت تولید و دامداری راهنمایی کند.
هوش مصنوعی اساساً برای پشتیبانی از تصمیم‌گیری در کشاورزی به کلان‌داده، از مدل‌های زبانی بزرگ گرفته تا اینترنت اشیا، متکی است. کاربردهای رایج شامل تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده مبتنی بر یادگیری ماشین، مجموعه داده‌های آب و هوا و مدل‌های پیش‌بینی کشاورزی است. این ابزارها به مدیریت فرآیندهای مختلف کشاورزی مانند تولید محصول، کاربری زمین و برنامه‌ریزی زنجیره تأمین کمک می‌کنند.
علاوه بر این هوش مصنوعی در کشاورزی شامل ابزارهایی است که کل چرخه عمر محصول را مدیریت می‌کنند. برای مثال، موسسه تحقیقات کشاورزی هوشمند در دانشگاه کشاورزی نانجینگ دو فناوری هوشمند کشت گندم را توسعه داده است: یک ربات پایش گندم و یک سیستم سنجش از راه دور برای شرایط کاشت گندم.
در سطح جهانی، هوش مصنوعی به عنوان بخشی از یک «جنبش برابری فناوری» که بر کشف سناریوهای متنوع کاربران متمرکز است، در حال دسترسی‌پذیرتر شدن و گسترش به مناطق روستایی است

ربات پایش گندم مجهز به دوربین‌های چندطیفی، دوربین‌های عمقی، لیدار (تشخیص و فاصله‌یابی نور) و حسگرهای نور مرئی است. این ربات به صورت ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته در مزارع حرکت می‌کند و بازرسی‌های هوشمند انجام می‌دهد. این ربات محیط مزرعه و شرایط رشد محصول را به طور دقیق ارزیابی می‌کند، عملکرد را در زمان واقعی محاسبه می‌کند و نقشه توزیع مکانی عملکرد گندم را روی یک صفحه نمایش بزرگ در کنار مزرعه نمایش می‌دهد. این «نقشه وضوح دیجیتال» به برنامه‌ریزی برای فصل کاشت بعدی کمک می‌کند.
تغییر جهانی به سمت استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی
جنبش «هوش مصنوعی به مناطق روستایی می‌رود» مختص چین نیست - اروپا و آمریکا نیز در حال بررسی ابتکارات مشابهی بوده‌اند. به عنوان مثال یک کارخانه شراب‌سازی در کالیفرنیا یک سیستم کشاورزی مبتنی بر ابر را اتخاذ کرده است که داده‌ها را از پیش‌بینی‌های آب و هوا، تصاویر ماهواره‌ای و حسگرها برای اندازه‌گیری سطح استرس تاکستان‌ها جمع‌آوری می‌کند. پس از تجزیه و تحلیل جامع، این سیستم توصیه‌های آبیاری متناسب با هر تاک را ارائه می‌دهد. پس از اجرا، میزان برداشت انگور ۲۶ درصد افزایش یافت، در حالی که مصرف آب ۱۶ درصد کاهش یافت. در مناطق روستایی جنوب شرقی انگلستان، برخی از مزارع از هوش مصنوعی برای پرورش خوک استفاده می‌کنند. قبل از اینکه خوک‌ها وارد ظرف غذا شوند، یک سیستم هوش مصنوعی به نام Intellipig تشخیص چهره را انجام می‌دهد. در کمتر از یک ثانیه، خوک‌ها را بر اساس ویژگی‌هایی مانند پوزه، گوش، چشم و سایر ویژگی‌های صورتشان شناسایی می‌کند. بر اساس این داده‌ها، سیستم هوش مصنوعی به سرعت یک بخش خوراک سفارشی را به داخل ظرف غذا می‌ریزد. پس از تغذیه، Intellipig به تجزیه و تحلیل تصاویر خوک‌ها ادامه می‌دهد و به دنبال نشانه‌های ظریف درد، بیماری یا پریشانی عاطفی در حالات چهره آنها می‌گردد.
در سطح جهانی، هوش مصنوعی به عنوان بخشی از یک «جنبش برابری فناوری» که بر کشف سناریوهای متنوع کاربران متمرکز است، در حال دسترسی‌پذیرتر شدن و گسترش به مناطق روستایی است. این کاربردهای جدید، به نوبه خود توسعه صنعت هوش مصنوعی را پیش می‌برند. اساساً هدف توسعه هوش مصنوعی باید این باشد که به عنوان ابزاری عمل کند که کارایی را افزایش می‌دهد، به مشکلات دنیای واقعی می‌پردازد و نیازهای عملی بشریت را برآورده می‌کند.

ارسال نظرات